Vilhelm Sjöström

Tällä sivulla Vilhelm Sjöström esittelee itsensä sekä 50 valitsemaansa hääkuvaa.

Kerro lyhyesti itsestäsi
Olen -74 syntynyt päätoiminen ammattivalokuvaaja Helsingistä ja Musta & Valkoisen perustaja sekä osakas. Asun kantakaupungissa avopuolisoni ja tyttäremme kanssa. Heidän lisäksi sydäntäni lähellä on pop-taide, meri sekä kotimainen vaihtoehtomusiikki.

Määrittele hyvä valokuvaaja
Valokuvaus on kyky nähdä sekä taito ikuistaa hetkiä. Hetkiä joita muut eivät nähneet, huomanneet, ehtineet (tai osanneet) taltioida. Hyvällä valokuvaajaalla on paitsi nämä myös kokemusta eli kyky kääntää tilanteet edukseen.

Mikä mielestäsi on hääkuvaajan työssä parhainta?
Joka kerta kun löydän itsesi keskellä niinkin tärkeää ja intiimiä tilaisuutta, tehtävänä koko päivän muistojen taltioiminen. On kutkuttavaa istua hyvien kuvien päällä tietäen että ikuistit hetkiä joita kellään muulla ei ole tallessa, ja hyvin palkitsevaa nähdä oman työnsä tuloksia editissä.

Omakehu haiskoon eli kerro miksi olet hyvä hääkuvaaja?
Olen ennakkoluuloton, vapaamielinen, jopa impulsiivinen (siinä mielessä ettei minulle tuota ongelmia kirjoittaa suunnitelmia hetkessä uusiksi kun tilanne niin vaatii). Kirjanpitäjäksi minusta ei olisi, mutta hääpäivänä näistä on silkkaa etua: olenhan juuri se henkilö jolta jatkuvasti kysytään luovuutta ja ideoita, yllättäenkin ja erityisesti pyydettäessä.

Mikä on mieleenpainuvin muistosi hääkuvaukseen liittyen?
Heinäkuussa 2012 käsittelin hääparin pyynnöstä kuvasarjan pikavauhdilla välittömästi juhlien jälkeen, koska sulhasen isä oli vakavasti sairas eikä voinut osallistua häihin. Hääpari vei kuvat läppärillä sairaalaan ja vietti häitä toistamiseen hänen kuolinvuoteensa äärellä, kuvia katsoen ja tarinoita kertoen. Hääparin välittämät kiitokset häneltä tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen, vieläkin liikutun kun ajattelen heitä.

Kerro lyhyesti miksi valitsit nämä valokuvat esittelyysi?
Minulla on taipumus suosia minimalismia (rauhalliset sommitelmat, kapea syväterävyys) silloin kun siihen on mahdollisuus. Tällä sivulla on myös kuvia jotka vaativat suunnittelultaan, toteutukseltaan ja valaisultaan enemmän kuin kuvittelisi mahtuvan tiukkaan hääohjelmaan. Onneksi loput kuvani löytyvät muualta sivuiltamme sillä viiteenkymmeneen kuvaan rajaaminen vaati kolikon ahkeraa käyttöä.