Rasmus Hartikainen

Tällä sivulla Rasmus Hartikainen esittelee itsensä sekä 50 valitsemaansa hääkuvaa.

Kerro lyhyesti itsestäsi
Olen vuonna -86 syntynyt valokuvaaja, jonka kiinnostuksen kohteita ovat mm. erilaiset taide-elämykset, elokuvat ja eritoten Coca Cola. Avovaimoni on huippu, koska hän jaksaa kuunnella yllättävänkin kauan ajatuksiani valokuvauksesta.

Määrittele hyvä valokuvaaja
Kuvaaminen on yhteistyötä, jossa valokuvaaja visioi yhdessä hääparin kanssa heidän toiveensa kuviksi. Valokuvaajan pitää omaksua samaan aikaan sekä ystävän että mentorin rooli, jolloin ihmissuhdetaitojen merkitys korostuu. Lisäksi tarvitaan kokemusta ja näkemystä lopulliseen onnistumiseen suunnitelluissa kuvissa.

Mikä mielestäsi on hääkuvaajan työssä parhainta?
Spontaaneiden tilanteiden todistaminen. Jokaiset häät ovat uniikkeja; hääparien ja vieraiden vuorovaikutus saa aikaan tilanteita joita ei voi lavastaa tai suunnitella ennalta. Näiden ohikiitävien hetkien vangitseminen kuviin on taianomaista, ja tuo muistot elävinä mieleen vielä vuosien jälkeen.

Omakehu haiskoon eli kerro miksi olet hyvä hääkuvaaja?
Tiedän intuitiolla milloin pitää mennä tapahtumien keskipisteeseen parhaiden kuvien toivossa, mutta myös milloin pysytellä piilossa jotta hetken aitous säilyisi mahdollisimman koskemattomana. Minulla on silmää löytää tilanteiden ns. huippu; kun nauru on räväköimmillään, hymy kauneimmillaan ja tanssi herkimmillään. Tavoitteenani on aina näyttää kuvattava henkilö parhaimmillaan.

Mikä on mieleenpainuvin muistosi hääkuvaukseen liittyen?
Hääkuvien luovutuksen jälkeen asiakas on ottanut myöhemmin yhteyttä ja kertonut kuvien koskettaneen häntä syvästi: Kuinka kuvat olivat käsittäneet koko tunneskaalan aidosta ilosta herkkiin hetkiin, ja herättäneet muistoja menneisyydestä ja uusia toiveita tulevaisuudesta. Se on hieno hetki, kun kuvasi ovat osa jotain suurempaa.

Kerro lyhyesti miksi valitsit nämä valokuvat esittelyysi?
Pidän kuvista joissa on tunnetta, ne jättävät vahvemman muistijäljen. Kuvatarinani sisältävät iloa, herkkyyttä ja ohikiitäviä hetken sattumuksia.